Vi glemmer ikke

Jeg tror ikke det er et menneske i landet som ikke husker hvor de var for nøyaktig fire år siden i dag. 22. juli er brent inn i hjertene og hodene våre. Sjokket, frykten – og så kjærligheten som fulgte i dagene som kom. Buskerud Innvandrerråd arrangerte en minnemarkering i Drammen i dag. 70 mennesker med ulik bakgrunn møttes ved biblioteket og gikk sammen over Ypsilon til minnesmerket på Gamle Kirkeplass.

Vi skal kjempe for åpenhet, toleranse og mangfold. Slik hedrer vi de døde.

Sitatet over er hentet Bijan Gharahkhanis åpningsappell.  Ungdommen på Utøya kjempet for mangfoldet, og alt for mange av dem døde for det. Vi skylder dem å jobbe videre for at samfunnet vårt i sannhet skal bli åpent, tolerant og mangfoldig. Vi skylder det til barna våre. Og vi skylder oss selv det. Hvis ikke vi selv unner oss å leve i fred og vennskap – hvem skal unne oss det da?

PDVTZDFIZE

Her er min oppfordring til deg, kjære med-Drammenser: I morgen når du er ute og spaserer – spander et nikk og et smil på en du ikke kjenner. Eller hvis du virkelig føler for å bidra – spander et nikk og et smil på alle du ikke kjenner!

Et lite smil kan smitte, og hvem vet – kanskje det blir starten på et vakkert vennskap.

Del dette innlegget:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *