Plassmangel i Norges beste skole

Drammen skal ha Norges beste skole, men på Strømsø må førsteklassingene ta til takke med brakker i skolegården. Kan vi være fornøyd med det??

Q5FJUK9OFH

Dagsavisen Fremtiden skriver i dag at Rødskog skole på Gulskogen må plassere de nye førsteklassingene i «paviljonger» i skolegården – kullene de siste årene har rett og slett vært så store at det ikke er plass i skolebygget lenger. Kritisk plassmangel er en problemstilling som gjelder de fleste skolene på Strømsø-siden. Kullene de siste årene har vært større enn skolene er dimensjonert for. Selv 5 år nye Marienlyst ungdomsskole har måttet finne kreative løsninger for å få plass til alle elevene.

Problemet er ikke nytt. For 7 år siden måtte jeg gå til en flere måneder lang kamp for at min datter skulle få lov til å gå på samme skole som sin 1 år eldre bror, og også den gang stilte jeg spørsmålstegn ved om kommunen hadde tatt høyde for plassbehov på skolene i den planlagte befolkningsveksten (*).

Under valgkampen for 4 år siden konfronterte jeg ordfører Tore Opdal Hansen med problemstillingen. Han bekreftet at min bekymring var velbegrunnet, og at Drammen hadde behov for å bygge en rekke nye skoler i årene fremover. Dersom jeg stemte på Høyre skulle han sørge for at Strømsø fikk de skolebyggene bydelen trengte.Vel, herr ordfører: nå står vi her 4 år senere. Du trenger stemmer igjen. Hvor er barneskolene du lovte meg, den høstdagen på Bragernes torg?

Det eneste jeg ser er nye barn som må møte det som skal være Norges Beste Skole i brakker i skolegården. Kall det paviljonger alt dere vil, men sannheten er at det er midlertidige bokser som er satt opp der barna egentlig skulle ha lekt og utfoldet seg. På ungdomsskolen må de stå i kø når det ringer inn og bruke grupperom til undervisning. Det er ikke sånn vi vil behandle fremtiden vår. De fortjener bedre.

EDIT 08.08.2015: Etter å ha stilt ordføreren dette spørsmålet på Facebook påpekte han at det har vært utvidelser av flere skoler i Drammen de siste årene, blant annet Åskollen, Frydenhaug og Konnerud. Det hjelper fint lite for Strømsø sentrum og Gulskogen, som er områder som skal ta mye av befolkningsveksten. Det faktum at Rødskog, Marienlyst, Danvik og andre skoler har store plassutfordringer er uendret. Allikevel må det i rettferdighetens navn sies at kommunen ikke bare har sittet med foldede hender og lukkede øyne de siste fire årene.

(*): Det opprinnelige innlegget forsvant dessverre i en serverkræsj for noen år tilbake.

Del dette innlegget:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *