Min Gud elsker homofile

Nylig ble prest Hanne Marie Pedersen-Eriksen slått utenfor krematoriet i Sarpsborg før en bisettelse. Kvinnen som slo mente presten var en skam for kirken fordi hun er gift med en kvinne.

Du skal elske din neste som deg selv

I den bibelen jeg vokste opp med er kjærlighet større enn fordommer og hat. Faktisk er kjærligheten større enn alt. I den bibelen jeg vokste opp med åpnet Jesus armene sine for tollere, prostituerte og Samaritanere. Hadde parkeringsvakter eksistert for 2000 år siden hadde han åpnet armene for dem også.

"Christus und die Samariterin am Brunnen -1796" by Angelica Kauffman -  Licensed under Public Domain via Wikimedia Commons

«Christus und die Samariterin am Brunnen -1796» by Angelica Kauffman – Licensed under Public Domain via Wikimedia Commons

Det nye testamentet handler om å åpne hjertene sine og vise kjærlighet og respekt til dem som samfunnet forøvrig ser ned på. For å kunne oversette dette budskapet til 2015 må man identifisere de tilsvarende gruppene i det moderne samfunnet. Prostituerte er like aktuelle den dag i dag – de har fortsatt lusne kår – mens Samaritanerne og tollere har blitt erstattet av rusmisbrukere, innvandrere, Romfolk og homofile.

Størst blant dem er kjærligheten

At vi har en kirke der det finnes store grupper som synes det er naturlig og rett å utelukke og se ned på mennesker som føler kjærlighet på feil måte er uforståelig. Kjærlighet mellom to likeverdige individer kan umulig bli feil eller syndig. Allikevel har vi menigheter og til og med biskoper som argumenterer det motsatte.

Min Gud ser likeverdig kjærlighet mellom to mennesker og ser at det er godt. Hvis din gud ser noe annet kan jeg ikke skjønne at det kan være den samme.

Del dette innlegget:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *