Hvor mange barn skal vi la dø?

Mer enn 300 flyktninger døde på flukt over Middelhavet i januar i år. Mange av dem var barn.

Barn som etter Folkeretten har lov og rett til å søke asyl i Norge, og alle andre land i Europa. De kunne ha kjøpt flybilletter for pengene de betalte menneskesmuglerne som loset dem opp i båtene de druknet fra. Men flyselskapene vil ikke ta dem med. Hvorfor ikke?

Fordi de ikke tør. Vi har bestemt at det er flyselskapene som må bære den økonomiske risikoen ved retur. Fordi asylinstituttet ikke er forpliktende nok. Fordi vi stenger grensene våre, og når flyktningene kommer lukker vi øynene, snur oss vekk, drar for gardinene og håper de banker på hos naboen i stedet. Naboen gjør det samme og håper de banker på hos oss.

Disse menneskene i nød har lov og rett til å komme hit, til Norge, og be om beskyttelse. Be om en framtid. Be om et liv der bombetokt og snikskyttere bare eksisterer som underholdning på TV-skjermen, ikke noe som skjer hvis du våger deg ut døren for å prøve å skaffe mat til familien. Med våre restriksjoner sørger vi for at de ikke har noen lovlig måte å reise hit på.

I stedet tvinger vi dem ut på en livsfarlig, ulovlig reise.

Mer enn 300 flyktninger døde på flukt over Middelhavet i januar i år. Mange av dem var barn. Hvor mange skal vi la dø i februar?


Les også gjerne appellen Barn på flukt skal ikke møtes med en mur!

 

Del dette innlegget:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *