Nerd

Å definere relativt unge ord er en usikker vitenskap. I følge norsk Wikipedia er nerden en person med et spesielt interesseområde eller en sær hobby, og innebærer ofte et høyt kunnskapsnivå eller over gjennomsnittlig interesse for det aktuelle feltet. Dictionary.com holder seg til en strengere definisjon og sier nerden er en intelligent, men ensporet person besatt av en usosial hobby eller interesse. Vi selverklærte nerder heller nok mot Wikipediadefinisjonen – og må nok samtidig innrømme at den som skrev artikkelen befinner seg i «vår» gruppe. Rundt omkring i det langstrakte landet vårt er det nok mange som ser for seg en antisosial særing med tykke briller, tvilsom hygiene og stort forbruk av ostepop og Pepsi Max når ordet nerd nevnes.

briller

I åpenhetens navn: jeg kan ikke fordra ostepop. Brillene er moderat tykke, og jeg kan ikke huske å ha fått kritikk for personlig hygiene. Men jeg har en tendens til å snakke mye og lenge om mer eller mindre obskure temaer. Og jeg er veldig begeistret for en del ting som faller inn i den tradisjonelle definisjonen av nerden. For eksempel finner jeg stor glede i å sette på en plate (fortrinnsvis LP) med et band ingen andre i rommet har hørt verken på eller om. Vi har fast brettspillkveld hver søndag, og spillkonsollen jeg kjøpte ga barna til jul var egentlig like mye til meg. Jeg har bokhyllene fulle av fantasy og sci-fi, og lesebrettet enda fullere. Huset er fylt av datamaskiner med forskjellige operativsystemer og vi har flere nettbrett enn mennesker. Det er en familiehappening når det kommer nye episoder av Doctor Who, og der andre har nipsgjenstander har vi minifigurer av R2-D2 og SuperMario.

Kort oppsummert: jeg er sånn passe nerd, og jeg er stolt av det. Eller, jeg er i hvert fall ikke flau over det. Og hvis barna mine fortsetter å dyrke nerdefrøene jeg har sådd i dem tar jeg det som et bevis for at jeg i alle fall ikke har mislyktes fullstendig i min oppgave som forelder.

I den grad denne bloggen kommer til å ha en rød tråd er det nettopp temaer en skapnerd kan like og kjenne seg igjen i. Her skal ingen nerder diskrimineres, enten vi snakker om gamere, musikkgeeker eller laivere. Og så kommer det antakeligvis til å være en hel del tullprat.

Del dette innlegget:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *