Disse podcastene bør ligge på lista di

Podcaster er noe av det beste jeg vet. Jeg hører på podcast når jeg er ute og går, på vei til og fra jobb og når jeg lager mat. Noen blir jeg litt klokere av, noen er ren underholdning. Noen er en kombinasjon av de to. I dette innlegget vil jeg dele noen av mine favoritter. Utvalget er høyst subjektivt, og er etter min mening en samling av podcaster du må høre.

10 – NRK Beta
Allerede på tiendeplassen avslører jeg nerden i meg. NRK Beta er i utgangspunktet en blogg der NRK-ansatte utviklere og teknologientusiaster tilsynelatende har fått fritt spillerom til å nerde. Når de nå har tatt steget ut i podcast-universet har de fått en ny sandkasse der de tar for seg saker og ting som har beveget seg i tech-universet den siste uken.

9 – Freakonomics Radio
Forfatterne bak Freakonomics-bøkene er økonomer som bruker faget til å forklare samfunnsspørsmål. Podcasten har et enda litt bredere fokus på samfunnsvitenskap og presenterer forskning i et språk og en kontekst som er enkel å forstå.

8 – TrondheimTech
Denne podcasten tar for seg teknologi- og startupscenen i Trondheim. Det er mye interessant som skjer rundt NTNU, og Trondheim seiler opp som en konkurrent til Oslo i kampen om å bli landets mest spennende gründerby.

7 – Song Exploder
Song Exploder er et festmåltid for en musikknerd. Hver episode tar seg av en låt hvor artisten selv plukker den fra hverandre og forteller om prosessen og hvordan den ble til. Jeg synes det er veldig spennende å lære om låtene fra de som har inngående kjennskap til dem.

ZHNV9TMT7A

6 – Ctrl Walt Delete
I denne podcasten fra The Verge snakker redaktørene Nilay Patel og Walt Mossberg seg gjennom ukas spalte fra sistnevnte. Han er en av de mest erfarne teknologijournalistene i USA og har definitivt mye klokt å si. Podcasten er innsiktsfull og underholdende.

5 – The Truth
The Truth inneholder korte historier i form av radiohørespill – eller «filmer for ørene» som de selv sier. Historiene er knallgode og både skuespillere og lydteknikere har høy kvalitet. Jeg har sittet på bussen og holdt pusten mens jeg har fulgt enkelte av disse. En nydelig podcast som anbefales på det varmeste.

4 – Samspill
«Spillpodcasten for deg som ikke spiller så mye» har høy underholdningsverdi! En gjeng glade gutter fra Det Andre Teatret snakker om løst og fast rundt spilling. Mest løst, egentlig. Kanskje ikke den podcasten jeg lærer aller mest av, men jeg ler godt hver gang! Det Andre Teatret er forøvrig et herlig improteater på Torshov, så hvis du holder til på Østlandet anbefaler jeg deg å ta en tur dit. Jeg går så langt som til å garantere latterkrampe!

3 – Note to Self
Om jeg ikke lærer så mye av Samspill får jeg det tilbake fra Note to Self! Denne podcasten er knyttet til den frittstående radiokanalen WNYC tar før seg møtet mellom mennesket og teknologien. Mens de andre tech-podcastene på listen først og fremst fokuserer på hva som er nytt i teknologiverden handler denne mer om hvordan vi som mennesker forholder oss til den. Veldig spennende!

2 – The Vergecast
Der Samspill snakker mest løst rundt spilling snakker Vergecast definitivt mest løst rundt teknologi. Showet tar for seg den siste ukens nyheter i teknologiverdenen, men det som sikrer det pallplass på min liste er digresjonene. The Vergecast renner over av ordspill, banter og sidespor og bærer nok preg av at det er lov å ta seg en øl under innspillingen. Av alle ting har reklameinnslagene høy underholdningsverdi.

1 – Reply All
Reply All er en podcast fra Gimlet Media som handler om internett. Eller, det er ikke helt sant. Den handler om mennesker, om hendelser, om følelser – men alt kan på ett eller annet vis knyttes til internett. Her handler det om nettet i sin bredeste og kanskje viktigste forstand: nemlig den teknologien som knytter alle oss enkeltmennesker sammen.

Her er det mange podcaster som kunne vært nevnt, men som ikke klarte å jobbe seg helt inn på listen. Hva mener du er de beste podcastene i 2016? Del gjerne i kommentarfeltet! Jeg vil gjerne ha tips til gode norske podcaster også!

Del dette innlegget:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *